Μπορω να μαθω σε ποια κατασταση βρισκεται η παραγγελια μου;

Ναι, μεταβαίνοντας στο τμήμα "ιστορικό παραγγελιών" όπου με τον κωδικό της παραγγελίας σας μπορείτε να δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται.
Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με την παράδοση, μη διστάσετε να
επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, καλώντας στο 210-8080727 ή 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com

Μπορω να διαγραψω καποιο ειδος απο το καλαθι αγορων μου;

Ναι, μπορείτε να διαγράψετε από το καλάθι αγορών το(τα) είδος(η) που δεν επιθυμείτε με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε δρομολογήσει την παραγγελία σας.

Μπορω να αλλαξω την παραγγελια μου;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε την παραγγελία σας με την προϋπόθεση ότι δεν έχει δρομολογηθεί. Αν θέλετε να την τροποποιήσετε αφού δρομολογηθεί, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τηλεφωνώντας στο 210-8080727 ή 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com.

Μπορω να ακυρωσω την παραγγελια μου;

Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου; Για οποιαδήποτε σχετική ερώτηση, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τηλεφωνώντας στο 210-8080727 ή 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com.

Μπορώ να ανακτήσω τον ξεχασμένο κωδικό μου;

Αυτός ο νέος κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 χαρακτήρες.

Πως να αγορασετε;

Η διαδικασία αγοράς στο nashbyna.com είναι πολύ απλή. Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε την λεξη "SHOP" στο menu bar

2. Κάντε κλικ στο είδος που σας ενδιαφέρει και θα μεταβείτε στις διάφορες όψεις του, καθώς και στο όνομα, τον κωδικό, την περιγραφή, την τιμή, το χρώμα, τα διαθέσιμα μεγέθη, τη σύνθεση & τη φροντίδα του. Μπορείτε επίσης να δείτε τα σχετιζόμενα είδη στο κάτω μέρος της σελίδας.

3. Επιλέξτε ένα μέγεθος και προσθέστε το είδος στο καλάθι. Στη συνέχεια θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των "Συνέχιση αγορών" ή "Διεκπεραίωση παραγγελίας".

4. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη ότι για να δρομολογήσετε την παραγγελία σας έχετε στη διάθεσή σας δύο επιλογές: μπορείτε να εγγραφείτε ή να πραγματοποιήσετε μία αγορά ως επισκέπτης.

5. Αφού εισάγετε σωστά τα στοιχεία σας, επιλέξτε "Εισαγωγή".

6. Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής:

7. Ελέγξτε τα στοιχεία σας & επιβεβαιώστε την παραγγελία.

8. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα email που θα επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Να θυμάστε ότι οι αγορές που πραγματοποιούνται στην nashbyna.com είναι απολύτως ασφαλείς, αφού κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να διαθέτουμε τα μέσα, τα οποία εξασφαλίζουν την ασφάλεια των αγορών σας & των προσωπικών σας δεδομένων.

Αλλαγες και Επιστροφες;

1 - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Τι πρέπει να κάνω για να επιστρέψω κάτι;

Αν θέλετε να επιστρέψετε κάτι που αποκτήσατε μέσω της ιστοσελίδας μας θα πρέπει τα ρούχα να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση (να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ή πλυθεί, με τις εσωτερικές τους ετικέτες & χωρίς διορθώσεις). Δεν γίνονται αλλαγές, ούτε επιστροφές χρημάτων σε μαγιώ και σε εκπτωτικά προϊόντα. Οι επιστροφές είναι δωρεάν σε περίπτωση αλλαγής προϊόντος η νουμέρου και η προθεσμία επιστροφής εντός Ελλάδας είναι 10 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής. Οι επιστροφές θα γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΣΑΣ

Για να πραγματοποιήσετε μία επιστροφή από την οικία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ΕΛΤΑ courier (www.eltacou.gr) και θα σας στείλουν έναν ταχυμεταφορέα για να παραλάβει το πακέτο σας. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την επιστροφή είναι αυτά που σας δείχνουμε παρακάτω:

1- Εκτυπώστε το έντυπο ΕΔΩ και συμπληρώστε τα στοιχειά σας

2- Τα στοιχεία όπου θα γίνει η επιστροφή είναι προς:

ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ NASH
ΚΥΡΙΑΖΗ 34, ΚΗΦΙΣΙΑ
Τ.Κ 14562, 210-8080727 ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα λάβω το ποσό επιστροφής;

Μόλις εγκρίνουμε την επιστροφή τα χρήματα σας θα κατατεθούν εντός 24ωρών από την ημέρα παραλαβής στο iban που μας έχετε υποδείξει.

Τι πρέπει να κάνω αν το ποσό της επιστροφής μου είναι λανθασμένο;

Αν το ποσό της επιστροφής σας είναι λανθασμένο, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών καλώντας στο στο 210-8080727 ή (+30) 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com. Θα επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη ότι το nashbyna.com διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει αιτήσεις επιστροφών που έχουν κοινοποιηθεί ή σταλεί εκτός της καθορισμένης προθεσμίας ή ενδύματα που δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία παραλήφθηκαν.

* Δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων σε προϊόντα που προέρχονται από αλλαγή. * Επιστροφή χρημάτων δεν πραγματοποιείται σε εκπτωτικά προιόντα.

2. –ΑΛΛΑΓΕΣ

Πότε μπορώ να αλλάξω ένα είδος;

Μπορείτε να αλλάξετε το προϊόν σας είτε ως προς το μέγεθος είτε ως προς το σχέδιο. Τα βήματα είναι τα εξής:

1- Εκτυπώστε το έντυπο ΕΔΩ και συμπληρώστε τα στοιχειά.

2- Τα στοιχεία όπου θα γίνει η επιστροφή είναι προς:

ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ NASH
ΚΥΡΙΑΖΗ 34, ΚΗΦΙΣΙΑ
Τ.Κ 14562, 210-8080727 ΕΛΛΑΔΑ
** Επιστροφή χρημάτων δεν πραγματοποιείται σε εκπτωτικά προιόντα.
** Επιστροφή χρημάτων μετά από αλλαγή προιόντος δεν πραγματοποιείται.
3- Αφου παραλαβουμε θα επεξεργαστουμε το ετυμα σας και θα προχωρησουμε στην οποια αντικατασταση.

Για οποιαδήποτε σχετική ερώτηση, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τηλεφωνώντας στο 210-8080727 ή (+30) 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com

Ποια είναι η προθεσμία για την πραγματοποίηση της αλλαγής;

Η προθεσμία για την αλλαγή είναι 10 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία της παραλαβής.

3 - ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η ΜΕ ΒΛΑΒΗ

Τι μπορώ να κάνω αν το προϊόν που παραλαμβάνω είναι ελαττωματικό;

Σε περίπτωση που, κατ' εξαίρεση, έχετε παραλάβει ένα ελαττωματικό είδος, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών καλώντας στο στο 210-8080727 ή 6942570508 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@nashbyna.com. Θα επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.